6. Bosanska

Tuzla, BiH

+387 61 147 377

Dostupni od pon sub

Pon - Sub: 9:00 - 17:30

Uvijek dostupni online

Brigu o sigurnosti doma počnite od izbora ulaznih vrata

Svaka priča ima svoj početak, a priča o sigurnosti kuće počinje od njegovog ulaza. Odnosno od modela ulaznih vrata koja su najbolja i najbezbjednija za svaku kuću. Nije svejedno koja vrata ugrađujemo na ulazu u kuću. Kuća je skrovište naše porodice i iz tog razloga treba dobro da ga obezbjedimo. Da odaberemo najbolja ulazna vrata za stan ili kuću.

 

Kako Izabrati Prava Ulazna Vrata

Postoji razlika između vrata koja se ugrađuju na ulaze u stanove od onih koja se ugrađuju na ulazu u kuće. Prvenstveno po tome što, ulazna vrata koja se postavljaju na ulaze u kuću. Treba da odolijevaju svim spoljašnjim uticajima i vremenskim prilikama. Ulazna vrata za kuću su, uglavnom, potpuno ili djelimično napolju. Što znači da ili nisu natkrivena ili su natkrivena otvorenom verandom tako da nisu baš zaštićena od vremenskih prilika. Međutim, ima i onih stanova koji nisu u zgradi, ulaz nije iz zatvorenog stepeništa ili hodnika, nego postoje stanovi u koje se direktno ulazi sa otvorenog prostora.

 

Vodič za Kupovinu Ulaznih Vrata

Lako je zaključiti da prilikom izbora ulaznih vrata nije bitno da li ih kupujemo za stan ili kuću. Već da li će ta vrata biti u zatvorenom prostoru ili će biti napolju, potpuno ili djelimično. U klimatskim uslovima koji vladaju na našim prostorima očekivane su česte padavine, ali i velika temperaturna razlika između letnjih i zimskih temperatura, pa iz tih razloga i ulazna vrata, koja se nalaze na otvorenom prostoru, treba da budu adekvatna kako bi odolijevala i padavinama i razlikama u temperaturi, ali i direktnom uticaju sunca. Najbolja ulazna vrata za stan, ako se uzmu u obzir ovi razlozi, moraju biti napravljena od odgovarajućih materijala. Tako da uspješno odolijevaju svim spoljašnjim uticajima, a pitanje je: Koja ulazna vrata uspješno odolijevaju spoljašnjim uticajima?

 

Ulazna protiprovalna vrata - Lux model   Ulazna protivprovalna vrata - Lux model siva

 

Koja ulazna vrata uspješno odolijevaju spoljašnjim uticajima?

Ulazna vrata nisu samo tabla na ulazu, već su i zaklon od svega štetnog što može da uđe u dom. Zato su pravi izbor sigurnosna vrata kao najbolja ulazna vrata za stan. Sigurnosna vrata imaju posebnu oblogu koja daje odgovarajuću hidroizolaciju, zaštitu od vlage, kiše i snega. Kod običnih vrata, od materijala koji nisu otporni na vodu i vlagu. Dešava se da ih padavine brzo unište, da nabreknu i puknu. Da bi bila otporna na vlagu, ulazna vrata od drveta moraju da budu tretirana posebnim vodootpornim premazima. Iz ovog razloga je bolje da se umjesto običnih ulaznih vrata namjeste sigurnosna ulazna vrata. Zato što su ona od materijala koji nisu vodopropustljivi.

 

Protivprovalna vrata - standard model Sigurnosna vrata - Lux model

 

Zaštita od provalnika

Za one porodice koje često nisu kod kuće, zato što su odrasli dugo na poslu, a djeca vrijeme provode u školi, važno je da stan obezbede dobrim ulaznim vratima. U ovom slučaju sigurnosna vrata su sigurno najbolja ulazna vrata za stan. Koja će obezbjediti odgovarajući prag zaštite od mogućih lopova. Pošto se stanovi nalaze u zgradama, gde često defiluju stanari, aktivnost provalnika često bude primjećena. Međutim, danas su lopovi vrlo vješti, profesionalno obijaju brave, pa možda treba savjetovati da se i na ulazu stanova postavljaju sigurnosna vrata višeg stepena zaštite.